bostongurka

bloggen där jag klagar på saker

Husdjur borde få köra bil

Sammanskällt av Bostongurka,

Innan jag börjar min klagosång om det jag egentligen skulle klaga på vill jag slänga in ett kort och snabbt klag: Husdjur är ett dumt ord. Eller kanske inte ordet, men vad det betyder - i alla fall ibland. När du tänker husdjur, tänker du då hund och katt? Just det! För allt annat låter ju knäppt. Men fråga ett uppslagsverk för då betyder husdjur tydligen åsna, jak, struts - till och med bi! Vem kallar ett bi för husdjur??

Nu till saken, som handlar om husdjur. (Hund-och-katt-husdjur och inget annat.)

Husdjur kan nog köra bil om man jobbar lite på det. Och det skulle nog vara värt ansträngningen.

Djur som kör bil skulle nämligen kunna berika samhället på flera sätt.

För det första är ju alla människor usla bilförare - de är stressade, kör för fort, bromsar för sent, parkerar precis där jag ska gå, kör vilse, lyssnar på dålig musik i bilen, kör på saker som står i vägen, kör på saker som inte står i vägen, och så vidare. Egentligen vore nog allt bättre bakom ratten än just en människa - och då passar ju djur. Djur som exempelvis katter är lugna, tålmodiga och noggranna och skulle vara utmärkta bilförare (tror jag, jag har aldrig ägt en katt och jag känner ingen som äger katt, men det låter rimligt).

En annan fördel är att eftersom många husdjur är mindre än vuxna människor (finns undantag) kan bilen byggas mindre. Det sparar vikt och därmed bränsle och vore bättre för miljön. En sådan bil kan vara praktisk om man har flera husdjur då de själva kan ta sig runt på egen hand i bil. Man kan tänka sig fem små hundar, två i fram och tre i bak. Enkelt och smart. Dock kan inte människor åka med i en sådan bil, men det skulle också kunna konstrueras en variant där förarsätet är anpassat för ett djur, exempelvis en strävhårig tax. Bilen blir inte så mycket mindre men det mindre sätet sparar trots allt både vikt och material. Bilen blir billigare att bygga och drar mindre bränsle.

Så varför sätter vi inte igång? Jo, det finns medvetet inbyggda barriärer som förhindrar utvecklingen - helt i onödan!

Här är några enkla modifieringar man själv kan genomföra för att anpassa sin bil till sitt husdjur:

Det är synd att så simpla saker har stått i vägen så länge för det som borde vara självklart. Som tur är så är lösningarna enkla. Det är uppenbart att företag som säljer burar till husdjur att ha i bilen medvetet saboterat för våra trogna kamrater. Men inte länge till.