bostongurka

bloggen där jag klagar på saker

Förbjud lagad mat

Ihopkokat av Bostongurka,

Människor är ändå märkliga djur. För medan andra djur, som inte är så märkliga, nöjer sig med det som är enkelt och funkar, måste vi människor till varje pris krångla till allt. Vi föredrar tydligen det som är komplicerat och (knappt) funkar. Jag tänker såklart på mat, och mer specifikt: matlagning. För som alla djur måste vi ju äta, men vi verkar ha olika syn på ämnet. Normala djur tänker: "Hungrig, äta." Vi tänker: "Jag blir nog hungrig om tre timmar. Om man skulle sätta igång med ett långkok på högrev?" (OK jag ska erkänna att det låter trevligt, jag kanske införskaffar lite högrev till helgen. Men det hör inte till saken!). Här har djuren fattat hur mat funkar och har hunnit äta sig mätta innan vi knappt ens har fått upp värmen på ugnen.

Dessutom är det knasigt att alla ska ha ett kök hemma. Det är till och med olagligt att inte ha ett kök i sitt boende! (Såg ett program på TV där de sa det i alla fall, har inte kollat upp det, men TV är i alla fall mer trovärdigt än allt svammel på internet så jag betraktar det som sanning tills vidare.) Ett kök är ju i praktiken ett laboratorium - kokande vätskor, en maskin som skapar microvågor, eld, kryoförvaring, listan kan göras lång. Att laga mat blir som en kemilabb i skolan: Mäta, hälla, krossa, blanda, elda, kyla. Äta.

Hur man kan lita på att detta går väl??

Så den enklaste lösningen är naturligtvis att förbjuda kök. Vi slipper att lägga timmar varje dag på slava i köket, slipper att riskera livhanken, och slipper krångliga recept. Och vi får ett rum extra i boendet! Perfekt som hobbyrum, livskvaliteten ökar markant när vi byter kyl och frys mot märklinjärnväg.

Men utan kök, ingen matlagning, och utan matlagning, ingen mat? Nejdå! Det finns gott om mat som inte kräver tillagning och ändå är näringsrik och mättande. Här följer en lista för den som vill äta som djuren:

En härligt rationell framtid med andra ord som jag tror är här snabbare än vad många önskar.